Fritidshem

Välkomna till Fritidshemmet! 

Nu har vårterminen äntligen dragit i gång och på fritids har det blivit några förändringar sedan hösten. Vi kommer här informera er om personalens schema och lite hur våra tankar går inför vårterminen. 

 Personalen på fritids:  
Måndag: Stina, Marie och Amanda.  
Tisdag: Mimmi och Marie.  
Onsdag: Mimmi och Stina.  
Torsdag: Amanda och Karin Strömbäck.  
Fredag: Stina och Amanda.   
Stina vikarierar för Karin Spännare som är sjukskriven 50% och Mimmi är tillbaka på 40%.   

Som ni ser här är vi flera stycken som är i fritidsverksamheten under veckan och det medför att det är extra viktigt (som alltid) att era barns tider är korrekta och att vi får information om det är ändringar i barnens scheman. Ändringar som att man ska hem tidigare, senare eller följa med någon kompis hem är viktigt att vi vet om i förväg.  

Vi på fritids har ingen möjlighet att ringa och leta er för att dubbelkolla vilka barn som ska leka eller gå hem själva (även om vi ibland gör det med hänsyn till barnen). Kolla gärna upp att tiderna för ert barn ser bra ut nu i början av vårterminen och var noga med att uppdatera dom under våren.  

Hur meddelar man ändringar? Före kl. 13 är det enklast att kontakta oss via mail, den kollar vi alltid av vid incheckning på fritids. Efter kl. 13 är fritidsverksamheten i full gång och då är det snabbast och enklast att man ringer till oss. 0278- 46930 

 Vad ska vi göra på fritids under våren? Vi har under veckan som varit startat upp vårens tema som är Bygg & konstruktion. Vi har redan börjat testbygga saker med olika material. Vi kommer under våren uppmärksamma händelser och kalenderdagar som till exempel Kramens dag, OS, alla hjärtans dag, barnboksveckan och fritidshemmets dag m.fl.   

Målen för våren på fritids är de samma som för höstens termin;  

Fritids mål för året 21/22 

  • Vi ska arbeta med att ge eleverna inflytande att göra fritidsverksamheten till en demokratisk, inspirerande och lärande miljö   
  • Vi ska ge barnen förståelse och inblick i hur samhället är uppbyggt.   
  • Vi ska ge barnen möjlighet att vistas och få förståelse för naturen.   

Vi kommer som vanligt att sträva efter att vara ute så mycket så möjligt och det är lika viktigt som alltid att barnen har med sig kläder som passar dagens väder och ombyte om det skulle behövas!   

Vi på fritids ser fram emot vårterminen tillsammans med era barn och har ni frågor eller funderingar, tveka inte att fråga oss.   

Väl mött!!   Mimmi, Stina, Amanda, Marie, Karin Sp & Karin St