Veckoinfo 1-2

Hej igen!  Vilken härlig vecka vi haft med många utedagar. Miljödagen i onsdags blev mycket lyckad med skräpplockning, allemansrätt, hamburgare och lek vid hembygdsgården. En lugn, trevlig och lärorik dag, se skolans fb-inlägg. F-1-2 har också varit ute en dag och ansat och sått frön i skolans rabatter. Dessutom har vi planerat om några små tomater som barnen har fått ta hem idag.    

I matten har vi arbetat med måttenheter, meter och centimeter och 1:orna har även mätt med spann, be dem berätta. 2:orna har också jobbat med kilogram och gram.  

Vi arbetar nu med teknik, tekniska lösningar och konstruktioner. Barnen kommer få konstruera olika hållbara byggnader (modeller) så jag vill att de tar med lite byggmaterial under kommande vecka, tex toarullar, pappersförpackningar, kartong mm.  

OBS! Det förekommer löss igen så vi ber alla kolla sina barn och luskamma dem i helgen! 

 Vecka 21   
Måndag   
Tisdag   Idrott ute. Kom ihåg ombyte och handduk.  
Onsdag  Teknik  

Vi går till “Hypperna” med f-klass. Ta med egen liten fika.  

Torsdag  LOV 
Fredag  LOV 

 Böcker: Jag vill be er alla att se över om barnen har någon bok hemma som tillhör stadsbiblioteket. Dessa bör lämnas in snarast till mig, så återlämnar jag dem.   

Läxa: torsdag- torsdag vecka 22 

För kännedom:  Onsdagen den 8/6 kl 8:30 blir det skolavslutning i Segersta kyrka. Mer info kommer senare.  

Trevlig helg önskar Christina.  

christina.nordin@segerstaskola.se 

  • Fritidsverksamheten informerar: KOM IHÅG att lämna in tider för lovdagen den 27/5 samt meddela om barnen ska vara lediga.  
  • Helena påminner om samrådsmöte 2/6 17.30-18.30. 

Sjukanmälan kom ihåg att sjukanmäla till vår skolmail: skola@segerstaskola.se eller ringa till vår växel på telefonnummer: 0278-46930