Veckoinfo 4-6

Brev till vårdnadsavare: Brev till vårdnadshavare restriktioner

Uppdaterade riktlinjer: Riktlinjer med anledning av coronaviruset – 2020-12-01 (3)

Hej! 

Första veckan efter lovet är avklarad! Härligt att träffa alla elever igen efter ett skönt lov! Vi började med en lite mjukstart den här veckan. I tisdag tog vi vara på solen och åkte pulka ute i backen på skolgården. Det blev en jätterolig timme som uppskattades av både lärare och elever! 

Nu undrar ni säkert varför ni får veckobrevet i pappersform. Det beror på att administratörerna i ledningen inte har hunnit lägga in alla vårdnadshavare i mailgrupper som vi hade tidigare. Vi hoppas att detta kommer att vara löst tills nästa vecka! 

Nu efterlovet, då vi inte har träffats på ett tag är det extra extra viktigt att hålla sig till rekommendationerna från folkhälsomyndigheterna. Vi gör vårt bästa på skolan för att försöka minska smittspridningen. Exempelvis, vädrar vi klassrummen efter varje lektion och tvättar händerna direkt på morgonen, efter varje rast och såklart innan maten. Vi går och äter lite senare för att undvika trängsel. Nya platser i matsalen med mer avstånd och färre elever vid varje bord.  Vi vill såklart att ni också gör ert bästa hemma för att minska smittspridningen. 
Om ditt barn blir hemma, måste vi hjälpas åt att det skickas hem arbete. Återigen, man arbetar efter förmåga beroende på hur sjuk/dålig man är.   

Nytt för i år är att ni ska sjukanmäla till vår skoltelefon på nummer: 072- 457 47 34.
Ni kan även tala in ett meddelande till oss i personalen. Exempelvis: Kalle ska till tandläkaren imorgon torsdag kl :9:30. Önskar ni övrig kontakt med oss ber vi er att maila oss på våra nya mailadresser:
sarah.olsson@segerstaskola.se
maria.rosenqvist@segerstaskola.se

Eleverna kommer också att få nya mailadresser, så småningom. Vi har även fått frågan NÄR de nya datorerna till eleverna kommer och i nuläget vet vi tyvärr inte när dem kommer. Vi vet att de är på gång men inte mer än så.  

 Idrott: Idrotten kommer att vara utomhus framöver då det är dem riktlinjer vi har fått. Så se till att ha bra kläder efter väder, beroende på vilken aktivitet vi gör. Nästa vecka blir det skridskor både tisdag och torsdag.

Åk 6: Det är lite oklarheter kring hur spanska undervisningen ska se ut och gå till pga. Covid –19. Vi arbetar på en lösning och ni kommer att få information om hur det blir INNAN måndag! Så håll utkik på mailen under helgen.  

  1. 3
  Måndag  Tisdag  Onsdag  Torsdag  Fredag 
Åk 4    Idrott ute    Idrott ute   
Åk 5    Idrott ute  Slöjd i slöjdsalen kl 8.00  Idrott ute   
Åk 6    Idrott ute  Slöjd i slöjdsalen kl 8.00  Idrott ute   

Hälsningar Sarah och Maria 

 

Kommentera