Veckoinfo år 1

Hej. Här kommer ett tidigt veckobrev pga att jag ska resa bort några dagar. På fredag har jag tagit ledigt för en spontantripp till Norge med delar av min familj. Gunilla Svahn vikarierar i klassen. Gunilla är en vän och fd kollega till mig från Bergviksskolan, en pensionerad lärare med lång och gedigen erfarenhet. Hon har träffat barnen tidigare.

Vi har jobbat vidare med att förstå och befästa begreppen dubbelt och hälften. Detta är svårt och behöver tränas ofta. Vi har börjat arbeta med bokstaven Bb och djuret björn. Vi fortsätter med denna bokstav även nästa vecka.

Kom ihåg att se över era barns skridskor och hjälmar redan nu! Meddela skolan om de inte har egen utrustning.

Åk 1

måndag

Friluftsdag på Sävstaås , se separat utskick.

tisdag

Idrott inne. Kom ihåg ombyte och handduk.

onsdag

torsdag

No-tema “Människokroppen”. Vi går ut en stund i skogen för temauppstart. Ta med liten fika om de vill.

Läsläxan lämnas in och redovisas.

fredag

Läxa torsdag – torsdag:

• Läsa “Den magiska kulan” kapitel 16 , 17 och 18.

Barnen läser en stund varje dag och samlar kvartar som vanligt.

Vi återberättar och samtalar om den lästa texten på torsdagar när läxan lämnas in.

OBS! Vecka 10 = Sportlov

Barnen får ta hem en valfri bok och ett läsbingo över sportlovet. Läsbingot är naturligtvis frivilligt eftersom det är lov. De får sitt läsbingo redan denna vecka eftersom det innehåller flera rutor/lästillfällen.

Trevlig helg önskar  Christina

mail: christina.nordin@segerstanyaskola.se       mobil: 072-5294810

**************************************************************************************

Nu äntligen får vi åka skridskor!

På måndag den 24/2 kl 8.15 åker hela skolan, F-6, med buss till Bollnäs ishall och bandyplan. Vi åker kl 8.15 från skolan och åker från Bollnäs kl 12.30. Vi kommer alltså att vara tillbaka på skolan ca. 13.00.

Vi kommer att ha tillgång till ishallen där vi endast åker skridskor och på bandyplanen får vi använda klubba och boll.

Skolan har med sig hamburgare och bröd till lunch.

Ta med:

• skridskor

• hjälm (med galler om du ska spela med klubba och boll)

• lämpliga kläder att åka skridskor i

• handskar (ej tunna vantar)

• sittunderlag

• dryck för hela dagen

• om du vill får du ta med egen matsäck (ej sötsaker)

• om du vill tar du med klubba

• om du vill tar du med boll (ej puck)

Om det är någon förälder som vill följa med går det bra men man får då ta egen bil.