Veckoinfo år F-1

Brev till vårdnadsavare: Brev till vårdnadshavare restriktioner

Uppdaterade riktlinjer: Riktlinjer med anledning av coronaviruset – 2020-12-01 (3)

Hej igen. 

Vi haft en jättefin skolstart med glada och förväntansfulla barn och fröknar.  

Vi har pratat mycket om förväntningar, rastregler och att vara bra kompisar mm. 

Denna vecka började vi inte med någon ny bokstav. Istället har vi repeterat alla bokstäver som vi lärt oss och jobbat vidare med mattekörkort.  

Vi har jobbat med årstiden vinter på många olika sätt och det fortsätter vi med även nästa vecka. Vi har bland annat gjort fantastisk iskonst som finns att titta på vid läktaren på skolgården. Ett stort tack till er alla som fixar med vår fina skridskois. Den används flitigt under skoltid, raster och på fritids.  

I matten har vi börjat jobba med TID och barnen i åk1 kommer snart att få sina nya matteböcker där det är mycket klockträning. Vi fortsätter att satsa på läsutveckling och vi har nu börjat med 3-minutersläsning. Parvis läser barnen enkla ord på listor under 3 minuter varje dag. Här kan de själva tydligt se hur deras läshastighet förbättras för varje dag.  

Eftersom Corona envisas fortsätta så gör vi allt vi kan på skolan för att minska smittspridningen. Vi har ändrat en del i schemat så vi undviker att blanda grupper/klasser med varandra. Detta innebär att F-1:an är mer tillsammans och inte blandar sig med åk 2-3 som tidigare.  Det är förstås också mycket viktigt att ALLA fortsätter att följa de restriktioner, rekommendationer och råd som har gått ut.  

Barnen har jätteroligt på rasterna på skridskobanan och i pulkabacken. Men det börjar bli hårt och isigt i backen så vi vill be er att skicka med hjälm till era barn, om de har, eftersom det inte finns hjälmar så det räcker till alla.  

Vecka 3  Åk F-1 
måndag   Bokstaven Ff – Barnen får skriva faktatexter om fåglar, fiskar eller fjärilar.   

 

tisdag    

 

onsdag   Idrott Skridskor. Kom ihåg skridskor och hjälm 
torsdag   Tema Teknik. Vi konstruerar. 

Bild. Vi gör fiskar. 

Läxan lämnas in.  

fredag   Vi skriver faktatexter. 

 

Barnen får ny läsläxa 

Vi har ännu inte fått igång våra mailkontakter men vi hoppas att det blir klart inom snar tid. Sjukanmälan och andra meddelanden sker på skolans mobiltelefon. Prata in ett meddelande där. Vi lyssnar av telefonen flera gånger varje dag.  

Skolan:  072-457 47 34. Fritids: 072-457 47 33   

Christinas privata mobil: 070-6878017  

Karins privata mobil: 072-5294158 

Som sagt, sjukanmälan sker på skolans mobiltelefon men om ni vill oss något annat är det ok att skicka sms till våra privata nummer eller maila.  

Hälsningar från Karin och Christina  

Våra nya mailadresser:   

karin.stromback@segerstaskola.se   

christina.nordin@segerstaskola.se