Veckoinfo 1-2

Inga utetimmar

Fredag 15/2

Läsläxa tillbaka

På NO har vi nu börjat att arbeta med vatten. En grupp jobbade med att frysa vatten och en grupp jobbade med att smälta is.

Monika är äntligen tillbaka med oss efter sin sjukskrivning och kommer som tidigare vara i klassen en hel del under måndagar och tisdagar.

På utetimmarna jobbade 1:orna med Alfons inför fredagens besök på Alfonsutställningen. Bl.a. hade de de tipspromenad på fotbollsplanen – så en hel del snöplumsande blev det.

2:orna har bl.a. jobbat med att planera och skriva en berättelse. Vi har också spelat en del mattespel och gjort en del andra övningar under ett mattestationspass.

Till veckan är det dags för skidvecka. Vi kommer att åka skidor varje dag nästa vecka och det avslutas på fredag med lilla Vasaloppet. Hoppas ni har kunnat ordnat skidutrustning. Några skidor finns för utlåning. Viktigt att ni märker skidor, pjäxor och stavar med namn se även till att de är ihopbuntade. Kolla också hemma att utrustningen fungerar och att barnen får öva att sätta på sig skidorna. Det kan också vara skönt att ha lite lättare kläder att åka i. Skidorna kan vara kvar på skolan under veckan.

Kom ihåg att fylla på med ett extra ombyte här på skolan. Det är många som blir blöta efter snölek på rasterna.

Ni som ännu inte bokat utvecklingssamtal – gör det så snart som möjligt på http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/neIGm2frjmHyXGcbZIT7

Hör av er om ni inte hittar någon tid som passar så lägger jag fler förslag.

Info från rektorn:

Öppet hus på torsdag 14/2 kl 15-17:30. Hela byn får komma och åka skridskor och skidor så fatta tag i vänner och familj. Fritids erbjuder andra familjelekar i snön. Matsas mat kommer tillbaka och säljer burgare som sedan senaste besöket vunnit både food truck SM och EM.

Under vårt senaste arbetsplatsförlagda möte där hela personalen deltog gick vi igenom krisplanen. Några saker som berör er kom upp: Vi vill öka tryggheten för tidiga/sena barn och personal genom att endast ha huvudentrén öppen tidig morgon och sen kväll. Samt påminna hur viktigt det är att följa barnen till personalen på fritidsmorgonen då personalen inte har möjlighet att gå ifrån gruppen för att leta barn.

Till skolskjutsen som körs med vår buss kl 13:00. Personalen upplever att flera barn kommer och säger att de ska med en kompis hem utan att någon i personalen pratat med någon vårdnadshavare. Vi kommer neka barn där vi inte haft någon kontakt med vuxen i familjen för allas trygghet. Prata med barnen därhemma om det, och ringer ditt barn hem och frågar så behöver du be att få prata med en vuxen.

Ha en bra vecka! /Johanna, Stina och Monika