Veckoinfo 1-2

Onsdag  17/4

Elevens val.

Torsdag 18/4

Ta tillbaka läsläxan (Kapitel 15)

Alla slutar 11.20. Fritids öppet som vanligt.

Fredag 19/4

LOVDAG

Måndag 29/4

Tisdag 30/4

Onsdag  1/5

LOVDAG

Torsdag 2/5

Inga utetimmar

Fredag 3/5

Ta tillbaka läsläxan (Kapitel 16)

Blockflöjt

Denna vecka har 1:orna invigt vår affär och handlat. Vi har övat både addition, subtraktion och problemlösning. Stort tack till er som har lämnat matvaror. Vi tar gärna emot fler tomma förpackningar som vi kan fortsätta att leka med. Om ni skickar med tomma kartonger så fyll dem gärna med hopknycklat tidningspapper eller liknande innan ni tejpar igen dem, så håller de bättre. Vi har också kämpat med subtraktion i våra matteböcker. Många tycker det är svårt – både att förstå när man ska använda detta räknesätt och även att räkna nedåt. Öva gärna på att räkna nedåt och börja inte alltid med att räkna ner från 10 som man vanligen gör. Ni kan också turas om med att säga varsitt tal i nedräkningen.

2:orna har repeterat uppställningar i addition och subtraktion, men denna gång även använt hundratal. Vi har börjat att nosa på “när det blir för mycket” , dvs när man behöver använda minnessiffra.

På svenskan har vi bl.a. övat på att skriva meningar, frågor och utrop och använda rätt skiljetecken.

På måndag efter lunch kommer Kulturskolan hit för en instrumentvisning. 2:or har möjlighet att söka instrumentundervisning inför åk 3. 1:or har möjlighet att söka blockflöjtsundervisning inför åk 2. Dessa ansökningar görs hos Kulturskolan och jag tror att ni fått hem mer information om detta i brevlådan.

På onsdag kommer hela skolan att ha en elevens val-dag då eleverna har fått välja en aktivitet som pågår under hela dagen. På måndag får eleverna veta vilken grupp de tillhör och om de behöver ta med sig något speciellt till den dagen. Om det är någon som har spillvirke hemma som ni vill bli av med så tar vi gärna emot för kojbygge! Meddela snarast så vet vi inför planeringen av elevens val  – då en av aktiviteterna är just att bygga på kojan.

På skärtorsdag slutar alla elever direkt efter lunch ca kl. 11.20. Under dagen kommer vi att ha en påskshow där några elever uppträder för oss här på skolan. Självklart får man om man vill klä ut sig till påskkärring/gubbe denna dag.

Glad påsk!

/Johanna, Stina och Monika