Veckoinfo F-Klass

LOV

utetimmar

ev “lillfika”

• Det har varit härliga timmar i badet. Barn som har blivit mer och mer vattenvana. Att våga doppa huvudet, hoppa från kanten, flyta och glida är något som vi tränat på.

• Vi har tittat på filmen om barnen i Bullerbyn vad de gjorde under våren.  Vi jämförde vad som var lika/olika nu och förr i tiden.

• I torsdags var vi på bäverön och tittade på alla stora träd som bävern har gnagt på. Då ringer mobilen och någon på skolan har upptäckt att vår “lillskog” var full med skräp. Naturligtvis plockade vi upp allt och sorterade upp allt i skolans egna återvinnings tunnor, så nu har vi startat upp ett nytt tema som handlar om sopor och återvinning. Varför ska vi sortera sopor? Vart tar det vägen? Vi ska utveckla kunskaper om hur vi med olika val kan bidra till en hållbar utveckling. Prata gärna med barnen om hur ni gör hemma och om ni kan göra någon förbättring.

• Vi har provat på att använda oss av QR-koder för att få kunskap om återvinning.

• På onsdag ska hela skolan ha elevens val. De har fått välja på olika aktiviteter. I

• På skärtorsdagen får barnen gärna komma utklädda som påskkärring/gubbe. Det är ju också Påskshow den dagen som vi visar upp för hela skolan. Så fråga barnen om det ska ha med något speciellt. Alla kan ta med sig en vit T-shirt/tröja.

• Skolavslutning mån 10/6 skolstart höstterminen 2019 19 augusti.

• Fritids har delat ut lappar idag med sommarinformation: sommarlovslapp19.doc

Önskar alla en skön påsk!

mvh Karin Strömbäck